Om-Företaget-2-219x300

Marita Rudberg

Hand Made From Tunisia startades 2014 av mig, Marita Rudberg och precis som namnet säger, säljer jag hantverk från Tunisien. Materialen som används är keramik och olivträd och samtliga produkter framställs för hand. Jag driver företaget från min lilla butik som är inrymd i familjens garage, några mil söder om Visby på Gotland. Förutom försäljning i webbutiken samt butiken på Gotland, har jag även försäljning vid diverse marknader runt om i Sverige.

Mitt intresse för Tunisiskt hantverk började när jag som 18-åring för första gången reste till landet tillsammans med en kompis för att uppleva kulturen. Under resan blev jag vän med en ung tunisier, Mohamed, som jag sedan dess har hållit kontakten med. Min dröm har alltid varit att starta ett litet företag och då Mohamed sedan 19 år tillbaka är hantverksförsäljare fick jag för några år sedan frågan från honom om jag ville börja med hantverksförsäljning i Sverige. Hösten 2013 tog jag så modet och bestämde mig för att göra verklighet av min dröm. Någon hantverksexpert är jag definitivt inte, men jag tycker om de olika former och mönster som uppstår när ett föremål görs för hand. Att inte ett föremål blir exakt likt ett annat är vad som gör handtillverkning så unikt!

Hantverken jag säljer köper jag in från Mohameds små fabriker i Tunisien där ett 30-tal personer arbetar. Under en resa dit i mars 2014 besökte jag dessa fabriker, då det är viktigt för mig att de som tillverkar dessa hantverk har bra arbetsförhållanden och att deras arbete värdesätts. Den muntra stämningen och de glada skratt som mötte mig när jag kom dit, bekräftade den information jag fått om att alla som arbetar där har det mycket bra.

Är det något du undrar över, så tveka inte att höra av dig till mig, alla frågor är välkomna!

NYHET!

Peter Larsson Rudberg har nu tagit över företaget och det nya företaget heter Design Mediterranean då vi utökat sortimentet av handgjorda produkter från hela Medelhavet.